torsdag 17 februari 2011

6 veckor + 2 dagar Hallux valgus

Igår var jag alltså hos en sjukgymnast på Frölunda specialistsjukhus. Blev så glad när hon sa att foten såg väldigt fin ut, hon har sett en massa Halluxfötter i sitt yrke och är ju bra på att bedöma sånt. Jag blev också lugnad v.d.g. att det blödde lite från såret när jag tog bort tejpen - inget ovanligt alls. Det här med svullnad och mer värk nu var även det helt normalt. Det blir så när man börjar gå ordentligt på foten och belastar den mer.
Jag fick gå igenom det program som ska göras för att träna upp rörligheten, 9 olika övningar som var och en ska göras 2 x15 repetitioner och hela programmet ska göras två gånger om dagen. Så nu är det slut på slapparlivet! Man ska spreta med tårna, knipa med dem, balansera på ett ben, gå upp på tå m.m. Dessa övningar ska man hålla på med i minst 4 veckor. Jag ska helst inte använda stödskon längre eftersom jag ska försöka böja vid tådelen när jag går, fullt avstamp som det kallas. Hon tipsade också om att använda kirurgtejp längs med såret för då läker det bättre och blir ett snyggare ärr. Vi bokade in ett återbesök om 3 ½ vecka och så lämnade jag tillbaka kryckorna.

Efteråt passade jag på att gå runt i butikerna på Frölunda torg ett par timmar, shoppade en hel del. Men jag blev vansinnigt trött i högerbenet (det friska) och ryggen mot slutet, fick nästan släpa mig fram till busshållplatsen när jag skulle hem. Det är lätt att ta i för mycket nu när man går hyfsat bra!

Här försöker jag knipa med tårna - inget händer på vänsterfoten! Men om några veckor så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar